A finals d’agost de l’any 357 es van enfrontar a las rodalies de la ciutat romana d’Argentoratum (Estrasburg) dos exèrcits. L’un format per una coalició de nobles germans i l’altre un exèrcit romà dirigit per un príncep de la família imperial, el futur emperador Julià, anomenat l’Apòstata. Malgrat la seva quasi completa manca d’experiència militar i que les seves tropes es van veure àmpliament superades en nombre, Julià va aconseguir una rotunda victòria sobre els seus enemics, la qual va contribuir a estabilitzar el sistema defensiu romà al nord de la Gàlia.

Conferencia a càrrec de Borja Pelegero, ponent ja habitual i benvolgut en les nostres jornades que en anys anteriors va impartir les conferències La panoplia mongol i El KV2 de Raisenai.

dsc_2395-copia-compressor

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dissabte 22 d’octubre, a les 18 hores

Cotxeres de Sants, carrer de Sants 79, Metro Plaça de Sants (Barcelona)

evento-compressor