12 HORES

LA PANÒPLIA MONGOL: UNA APROXIMACIÓ AUQUEOLÒGICA A CÀRREC DE BORJA PELEGERO

A principis del segle XII Gengis kan va protagonitzar tot un seguit d’espectaculars guerres de conquesta, que varen ésser continuades pels seus successors fins a crear l’imperi terrestre més extens de la Història. En aquestes campanyes els mongols varen enfrontar-se a infinitat d’enemics, que inclogueren els cavallers teutònics, els mamelucs i els samurais. Contràriament al tòpic sobre la suposada pobresa d’armament dels nòmades, els mongols varen fer servir una gran varietat d’armes, tant ofensives com defensives, part d’elles preses als seus enemics.

La conferència tractarà sobre l’armament emprat pels guerrers mongols, amb un èmfasi especial en les peces originals, recuperades en excavacions des del Mar del Japó fins a l es estepes europees, i en la seva relació amb les tàctiques utilitzades pels guerrers nòmades.

43321-004-5C87F1FD

17 HORES

LA BATALLA DEL RIU MONONGAHELA A CÀRREC DE JOAN CARLES LUQUE

L’estiu de 1755, un exèrcit britànic va arribar a les colònies d’Amèrica amb l’objectiu de posar fi a la presència francesa a la vall de l’Ohio. Mai en la seva història, el govern anglès havia enviat tant soldats regulars fora d’Europa. La desfeta fou tant contundent que la batalla del riu Monongahela es recordada com “la desfeta de Braddock”. La conjunció d’errors, mancances, negligències, desencerts, corrupció, nepotisme va convertir el que havia de ser un triomf definitiu a Amèrica en un desastre militar sense precedents. De fet els militars anglesos van tardar en comprendre com tot un contingent dels millors soldats regulars europeus havia estat derrotat per un grapat de francesos recolzats pels indis salvatges.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Jornades Alpha Ares 2015

Dissabte 24 d’Octubre, de 9 a 20 hores

Cotxeres de Sants, Carrer de Sants 79 (Metro Plaça de Sants), Barcelona

cover_Jornadas