Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Tauler amb tots els taulers Teatre del Pacífic Teatre Europeo
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Taulers d’América y Àfrica Vista de la taula d’estatus Sistema per a guardar múltiples taulers
Inici

La partida va començar el 8 de maig de 2013 i la van jugar només dos jugadors. Es juga World in Flames amb Days of Decision (WIF + DoD) amb tots els mapes i totes les expansions excepte Leaders in Flames. Va ser una partida faraònica, o èpica, per només dos jugadors que van haver de controlar cadascun una facció completa: Eix i Aliats; i que va finalitzar 7 anys i mig més tard, concretament el dia 9 de novembre de 2020.

El conflicte

L’inici de la partida és el de començament de DoD, 1 d gener de 1936, i durant aquest mateix any Japó declara la Guerra Limitada en Xina, de manera que la tensió entre faccions i l’entrada dels EUA s’acceleren.

Esclata la Guerra Civil Espanyola amb retard, el 1937, però el conflicte acaba amb una ràpida derrota de la República i instauració de la dictadura de Franco el 1938. Hi ha molt poc suport internacional i únicament una divisió alemanya d’infanteria dóna suport a l’bàndol guanyador.

Se succeeixen les ocupacions d’Àustria i Txecoslovàquia per part d’Alemanya en les dates històriques i un avanç del Japó cap al interior de la Xina, així com un ràpid alineament dels EUA cap als Aliats. Els possibles aliats menors d’Alemanya no acaben de alinear-se amb l’Eix.

Esclata la Segona Guerra Mundial a la data històrica i Alemanya aconsegueix una ràpida victòria sobre Polònia, mentre que la Unió Soviètica pren posicions en la nova frontera de l’Est d’Europa sense que les potències menors de l’Est s’hagin alineat amb l’Eix i obté la franja de territori Finès que anhela per protegir Leningrad. També cau Dinamarca i Alemanya decideix no envair Noruega.

A la primavera de l’any 1940, després de caure Holanda, la invasió de França a través de Bèlgica fracassa i el front s’estanca en l’Oest d’Europa. París és capturada amb ajuda paracaigudista a la tardor de 1940 i alliberada sense que es pugui forçar una pau separada amb França i Itàlia no declara la guerra i segueix en pau, això obliga a el jugador de l’Eix a especular amb la guarnició de tropes alemanyes a l’Est, per reforçar el front francès. Finalment passa la catàstrofe per als alemanys i la correlació de forces a l’Est permet una declaració de guerra per part de l’URSS a Alemanya a la fi de 1940 i una invasió de Polònia Nazi per part dels soviètics.

L’avanç soviètic és lent, a causa de la manca de suficients efectius, però sembla imparable. Finalment cau París el 1941, però els EUA ja han declarat la guerra a Alemanya i no és possible forçar una pau separada amb França establint el govern de Vichy. La victòria a França ha de ser completa, conquerint totes les factories franceses, cosa que ja s’albira com impossible donada la situació.

L’avanç japonès és imparable a la Xina, des de 1938 la Guerra Xinès-Japonesa ja és total, els comunistes han estat aixafats en 1941 i les tropes nacionalistes d’el Kuomintang es repleguen cap a les muntanyes de l’Oest de país, i fixen la seva capital a Kunming. Japó té les mans lliures i no tem una declaració de guerra dels EUA, ni pensa en atacar l’URSS perquè el seu exèrcit no pot afrontar una campanya contra els soviètics.

La situació el 1942 és molt dolenta per Alemanya, ha cedit gairebé tot el seu territori a l’URSS i es manté amb Colònia com a nova capital i amb el control de el Nord-oest de França i de París, així com Dinamarca. Finalment, el territori controlat per Alemanya és dividit en dos, aïllant París de Colònia i el jugador de l’Eix ofereix la rendició al jugador Aliat.

El final amarg

La partida acaba amb una Alemanya derrotada abans d’hora, un Japó victoriós contra la Xina i a l’espera d’una guerra al Pacífic comptant amb tots els recursos xinesos, i una Itàlia neutral en la facció de l’Eix. A l’altra facció, l’URSS controla Polònia, Txèquia, Àustria i la major part d’Alemanya, mentre que França no ha caigut tot i perdre París, la Commonwealth ha lluitat a França i els EUA amb prou feines han pogut influir militarment a Europa.

Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Darrera resistència xinesa Xina és un domini japonés Itàlia és neutral
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
El desplegament de EEUU al continent El Nord d’Àfrica s’ha lliurat del conflicte Taula de producció EEUU
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Taula de producció URSS Múltiples de producció Múltiples de producció
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Préstec i Arrendament Magatzem de fitxes África només ha sufert la conquesta d’Etiopía per Itàlia
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
Mapes d’América y Àfrica Taula política Japó domina el Centrw y Sud d’Asia
Setup del World in Flames Setup del World in Flames Setup del World in Flames
El pacífic fa honor al seu nom Alemania aplastada per la URSS Teatre europeo