La Guerra de Successió Espanyola va ser un gran conflicte que va involucrar a totes les grans potències europees al començament del segle XVIII. Després de dos anys d’enfrontaments entre els exèrcit de la Gran Aliança i el bàndol Borbó, en 1704 els exèrcits franc-bavaresos estaven en bona disposició d’avançar sobre Àustria i prendre Viena. L’estratègia francesa passava per deixar fora de combat a l’Emperador per concentrar-se després a atacar als holandesos. El Duc de Marlborough, que es trobava concentrat als Països Baixos espanyols, era conscient del perill de l’estratègia francesa, i va decidir marxar amb el seu exèrcit anglo-holandès cap al Danubioper socórrer als Habsburg. Pel camí se li uniria el Príncep Eugenio de Savoia al comandament de les tropes Imperials. Junts començarien una campanya a Baviera que culminaria a l’estiu amb la gran batalla de Blenheim, on els dos grans estrategues aconseguirien una rotunda victòria sobre l’exèrcit franc-bavarès.

1028970_slice

Aquest 18 de Novembre en Dau Històric amb Alpha Ares 2017 representarem la batalla amb el reglament Twilight of the Sun King, un original i senzill conjunt de regles creat per un club anglès per a aquesta època. Comptarem amb més de 2.500 miniatures de 6mm per representar als més de 110.000 homes que van participar en la batalla. Jugarem sobre una taula de 2,40×1,20m amb un tapet i escenografia específicament creada per representar Blenheim i els seus camps limítrofs.

Blenheim Dau Alpha Ares

 

Us convidem doncs a participar en la batalla que s’anirà desenvolupant al llarg de tot el dia. Serà una partida de demostració oberta, per la qual cosa a qualsevol moment us podreu passar per la taula per provar el joc el temps que us vingui de gust. Podreu trobar més informació sobre la taula, el reglament i les miniatures en tiradadedados.com.

Ens veiem el 18 de Novembre en Fabra i Coats!