EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA narra la història de cinc joves de la Lleva del Biberó que van ser cridats a participar en la batalla clau de la Guerra Civil Espanyola. La història arrenca l’abril del 1938 quan el president de la República, Manuel Azaña, ordena la mobilització de milers de nois de 17 i 18 anys per a què s’uneixin a la lluita contra les tropes franquistes en la batalla clau de la Guerra Civil espanyola. Aquests joves van ser denominats com “La Lleva del Biberó” fent referència a la curta edat dels combatientes. Entre els nois enviats a la Batalla de l’Ebre hi ha en Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s’ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut; en Valentí Godall, un convençut antifeixista; i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d’odi com als enemics. EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA narra la història d’aquests cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El destí de tots ells resultarà imprevisible. Mentre tot això passa, els màxims responsables del govern de la República, fan mans i mànigues per atreure l’atenció de França i Anglaterra. D’una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l’altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entretant, els nostres cinc protagonistes continuen lluitant vora el riu, suant, matant.. i potser, morint.

 

EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA està dirigida pel realitzador Romàn Parrado(“14 Days With Victor”, “Candombe”, “El Rey de la Habana”), amb el guió d’Eduard Solà (“Cites”, “Barcelona, nit d’estiu”) i sota la producció d’Oriol Marcos. La pel·lícula està produïda per TV3, Setmàgic Audiovisual i Enciende TV, i amb la participació de Canal Sur i la producció associada de Compacto. També compta amb la col·laboració de l’ICEC, l’Institut d’Estudis llerdencs, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Terra Alta, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, el Museo de la Batalla del Ebro en Fayón i les associacions Lo Riu i La Cana.

 

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE VERKAMI

EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA és la nova pel·lícula de Román Parrado. Amb el suport de TV3 i Canal Sur, el film està protagonitzat per Oriol Pla, Àlex Monner,Enric Auquer, Roser Tapias, Artur Busquets, Kimberley Tell i Emilio Palacios.

EBRE ja és una realitat. Vam acabar de rodar l’estiu passat i tenim un material de primera. Ara, ens pots ajudar a aconseguir un film bèl·lic de màxima qualitat. Amb els diners podrem completar un procés vital com és la post-producció, on afegirem els efectes especials i sonors tot donant més realisme a les imatges. Amb la teva ajuda, portarem l’espectador al vell mig de la batalla més sagnant de la Guerra Civil.

Aquest és un projecte llampec. Tenim només 35 dies en comptes de 40 per guanyar la batalla. No esperis a l’últim moment i ajuda’ns a fer diana en els nostres objectius en un temps rècord!