Dissabte que ve 24 al matí, en les Jornades Alpha Ares 2015, jugarem la batalla de Froeschwiller (6 d’agost de 1870), primer enfrontament d’entitat de la Guerra Franco-Prussiana. En terres d’Alsàcia, l’I Cos d’Exèrcit del general McMahon (5 divisions d’infanteria més 2 de cavalleria, amb 100 canons) serà sorprès pel Tercer Exèrcit alemany del príncep hereu Federico Guillermo (tres divisions bavareses, 4 divisions prussianes i una brigada de Wúrtemberg, amb més de 250 canons). Malgrat la superioritat numèrica alemanya, la batalla serà extremadament dura per la solidesa de les posicions defensives franceses, l’eficàcia dels chassepot i el valor dels zuaves i algerians, però finalment els Krupp acabaran per decantar el resultat de la batalla cap al bàndol prussià… o potser no?

4-compressor

Amb més de 1500 figures de 10mm sobre la taula, jugarem la partida des del matí emprant el reglament 1870.

https://www.alphaares.com/?p=773